Leren innoveren eenvoudig gemaakt in gratis e-book

Innovatie is belangrijk voor een bedrijf en voor een economie. Innovatie brengt duurzame vernieuwing en versterkt de concurrentiepositie van ondernemend Nederland. Onder het mom van “stilstand is achteruitgang”, is leren innoveren een vaardigheid die elke ondernemer in de vingers moet zien te krijgen. Dat lijkt ingewikkeld, maar dat kan nu heel eenvoudig en gemakkelijk met het innovatiegroeimodel van Syntens.

Wat is innovatie?
Een paar jaar was ik jurylid van de Accenture Innovation Award in de financial services. Echt heel leuk om te doen. Maar hoe beoordeel je nu een innovatie. Als definitie hanteerden we: een succesvolle vernieuwing met impact. Die definitie hanteert Syntens ook: een vernieuwing of een verbetering die gericht is op waardecreatie en een impact maakt op de markt (verandering). Innovatie kan slaan op een breed palet aan objecten: een nieuw product, proces, dienst, werkmethode, wijze van marktbenadering of businessmodel.

Hoe herken je een innovatie?
Een innovatie herken je in eerste instantie door te kijken of het wel gebaseerd is op een idee. Het liefste natuurlijk op een origineel idee, en niet op een of ander jatwerk, maar dat terzijde. Daarnaast herken je een innovatie door na te gaan of het voordelen brengt voor een individu, organisatie of sector of zelfs een hele economie (al zijn die innovaties schaars). Tot slot herken je een innovatie aan de nieuwe voordelen die het oplevert.

Wat houdt het boek Innoveer! in?
Het studieboek Innoveer! verschijnt in het laatste Syntens-jaar, waarna het opgaat in de nieuwe Kamer van Koophandel. Dit boek biedt op toegankelijke wijze de kennis en kunde, die je nodig hebt om te innoveren. Het is wel meer geschreven voor een jonge generatie, in het bijzonder studenten en jonge ondernemers. Maar dat maakt het niet minder bruikbaar voor de oudere ondernemer, zoals ik :). Hoe dan ook: de jeugd heeft de toekomst en met dit boek kunnen ze een impact maken op de toekomst van hun kinderden! Voor het geld hoef je het niet te laten, want het is gratis.

Innovatiegroeimodel
Centraal in het boek staat het beproefde Innovatiegroeimodel waarmee al tienduizenden ondernemers zijn geholpen. Het boek biedt ook een aantal tools om het innovatievermogen inzichtelijk te maken en hoe je kunt toegroeien naar de gewenste innovatie.

Stop met kopiëren, start met leren innoveren

Download het boek Innoveer! gratis via www.innovatiegroeimodel.nl

Met ondernemende groeten,

Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.