Entrepreneurial Index 2013

Hoe ondernemend was Nederland in 2013?
Het EI van ondernemen is een nieuwe index. Het staat voor Entrepreneurial Index en geeft een indicatie van de ondernemendheid van alle mensen die in 2013 een E-Scan hebben gedaan via ondernemerstest.nl. De index loopt van 0 tot 100. In dit artikel wordt het EI van 2012 vergeleken met die van 2013.

Elke dag zijn er honderden mensen die een E-Scan voor starters doen. Dit zijn mensen die serieus overwegen een bedrijf te starten of hebben dat pas geleden gedaan, in ieder geval in 2013. Merendeel is werkzaam of werkzaam geweest in loondienst. Voor een goede voorbereiding wordt een ondernemingsplan gemaakt en wordt een E-Scan gemaakt. Alle scores op hun E-Scan worden verzameld en in een index uitgedrukt: De Entrepreneurial Index ofwel het EI van ondernemen.

De Entrepreneurial Index van 2013 ten opzichte van 2012 scoort net iets hoger; 71,5 versus 71,1. De gemiddelden per maand – die je in de gekleurde bollen hieronder ziet wisselen elkaar af. Soms scoort 2013 hoger dan 2012 en soms is het net andersom. Hiervoor is geen verklaring aan te geven. Wel is er een verklaring te geven voor een hogere jaargemiddelde. Dat zie je sinds 2011, met een EI van 69,7 oplopen tot 71,5.
Entrepreneurial Index 2012-2013

2013 EI van Entrepreneur Scan

Conclusie
Steeds meer mensen willen een eigen bedrijf starten. Het starten is nu – door de komst van internet – ook makkelijker dan jaren geleden. Een eigen bedrijf starten is nog altijd populair en met de aanhoudende economisch slechtere tijden waar er weinig kans op een (vaste) baan is, zie je het ondernemerschap floreren. Velen hebben al ervaring opgedaan in loondienst en met de vaardigheden of ondernemerskwaliteiten zit het wel goed. Die stijgen ook ieder jaar iets. Terwijl de eigenschappen, zoals Doorzettingsvermogen, Risicobereidheid, Effectiviteit en Prestatiegerichtheid niet veranderen. De echte wil om er ook een groeiend bedrijf van te maken is, ondanks een hogere EI, minder geworden. Ondernemen moet vooral leuk blijven en continu├»teit is belangrijker dan groei. Dus over het geheel bekeken groeit het EI licht, maar zegt dat meer iets over de vaardigheden die meer aanwezig zijn dan in de echte wil om te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.